Gastroscopie

Bij een gastroscopie worden slokdarm, maag en het eerste stukje van de dunne darm onderzocht. Daarbij wordt een speciale soepele slang via de mond naar binnen gebracht. Bijkomend kunnen indien nodig weefselstukjes afgenomen worden (biopsies) die in het lab verder onderzocht worden.

Gastroscopie gebeurt steeds met een lokale keelverdoving. Een gastroscopie is nooit pijnlijk maar het kan fijn zijn om een bijkomende sedatie (slaapmiddel) te vragen. Dit kan heel laagdrempelig en op een veilige manier in mijn eigen praktijk, zie voorbereiding voor gastroscopie.

Indicaties

In het algemeen een vermoeden op het bestaan van afwijkingen in het bovenste deel van het maagdarmkanaal of de noodzaak afwijkingen daarvan uit te sluiten.

Klachten welke tot een dergelijk vermoeden kunnen leiden zijn o.a:

  • Passageklachten; dysfagie
  • Zuurbranden; refluxklachten
  • Retrosternaal of in de bovenbuik gelokaliseerde pijnklachten
  • Persisterende misselijkheid en /of braken
  • Hematemesis
  • Pernicieuze en /of melaena
  • IJzergebreks en pernicieuze Anemie.
  • Anorexie
Maak een afspraak

Gastro-enterologie Praktijk Kasteeldreef 6

Dr. Luc Oosterbosch te Kapellen, Antwerpen

Kasteeldreef 6
2950 Kapellen (Antwerpen)

+32 (0)460 96 12 28

Maak een afspraak

Nieuws

Wetenschappelijke avond voor de huisartsen: update prikkelbare darmsyndroom

21 november 2020

Tussen de twee lockdowns in kon voor het eerst dit jaar weer een wetenschappelijke avond georganiseerd worden. De avond was -ondanks de nodige afstandsregels- een succes waarbij de huisartsen een inkijk kregen in wat er zoal speelt in de wereld van de gastro-enteroloog. De avond werd afgesloten met een vragen-uurtje en de hoop om weer […]

> Meer lezen

Corona

10 april 2020

Ondanks de vereiste afstandsregels is het perfect mogelijk bij mij veilig een onderzoek te ondergaan. Wij vragen u een mondkapje op te zetten. Er is eveneens voldoende alcoholgel. Ik draag zelf beschermende kleding. Wij vragen u alleen naar binnen willen te komen.

> Meer lezen

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.