Voorbereiding voor coloscopie

Voorafgaand aan een coloscopie geldt een specifieke colon-voorbereiding.

Wij vragen u voorafgaand ook een vragenlijst in te vullen.

Vul de vragenlijst in

Als u bloedverdunners gebruikt vermeldt u dit reeds bij het nemen van uw afspraak.
Houdt er rekening mee dat de voorbereiding en het onderzoek 1 dag in beslag nemen. Vraag aan de assistente zo nodig een attest voor werkverlet.

Voorafgaand aan een coloscopie geldt een specifieke colon-voorbereiding. De benodigde medicatie kan u vrij bij de apotheek ophalen en behoeft geen voorschrift. Volg de instructies nauwkeurig zoals voorgeschreven.

Download hier de colon-voorbereiding.

Daarnaast brengt u ook altijd mee : uw eID kaart, drie kleefbriefjes van de mutualiteit, uw medicatielijst, eventuele andere documenten. Bekijk de volledige lijst van wat u niet mag vergeten mee te brengen.

De terugreis

Aangezien het onderzoek onder sedatie gebeurt mag u niet zelf aan het verkeer deelnemen. Dat betekent dat u voor de terugreis begeleid dient te worden. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. U kan u ook laten brengen en na afloop van het onderzoek weer laten komen ophalen. Uw verblijf in de praktijk met onderzoek neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Voor vragen kan u altijd bellen naar de assistente.

Maak een afspraak

Gastro-enterologie Praktijk Kasteeldreef 6

Dr. Luc Oosterbosch te Kapellen, Antwerpen

Kasteeldreef 6
2950 Kapellen (Antwerpen)

+32 (0)460 96 12 28

Maak een afspraak

Nieuws

Wetenschappelijke avond voor de huisartsen: update prikkelbare darmsyndroom

21 november 2020

Tussen de twee lockdowns in kon voor het eerst dit jaar weer een wetenschappelijke avond georganiseerd worden. De avond was -ondanks de nodige afstandsregels- een succes waarbij de huisartsen een inkijk kregen in wat er zoal speelt in de wereld van de gastro-enteroloog. De avond werd afgesloten met een vragen-uurtje en de hoop om weer […]

> Meer lezen

Corona

10 april 2020

Ondanks de vereiste afstandsregels is het perfect mogelijk bij mij veilig een onderzoek te ondergaan. Wij vragen u een mondkapje op te zetten. Er is eveneens voldoende alcoholgel. Ik draag zelf beschermende kleding. Wij vragen u alleen naar binnen willen te komen.

> Meer lezen

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.